Skip to main content

Minden audiovizuális (AV) projektnek mérettől függetlenül van költségvetése, ezért is csábító az AV integrátorok mellőzése (költségcsökkentés miatt), azonban hosszú távon nem éri meg. Számos oka lehet annak, hogy a vállalatok nem vesznek igénybe AV integrátort, de ezek az okok inkább tévhiteken alapulnak, mint tényeken.

Íme néhány gyakori tévhit az AV integrátorokkal kapcsolatban:

Tévhit: Az AV rendszerintegrátorok túl drágák

Tény: Az AV integrátorok olyan szakértők, akik tág költségvetési keretek között tudnak dolgozni, feltéve, hogy időben bevonják őket a folyamatba. A korai bevonás akár hosszú távon is segíthet elkerülni a felesleges költségeket. Ha azonban túl későn kapcsolódnak be, akkor a projekt költsége is jóval magasabbá válhat, mint kellene. Például, ha az integrátort akkor vonják be, amikor az épület már majdnem kész és kiderül, hogy a helyiségek rosszul vannak kialakítva a szükséges AV megoldásokhoz akkor plusz költségek jelentkezhetnek. Ha viszont az elejétől részesei a projektnek, akkor a helyiség már eleve megfelelően tervezett lett volna. Az AV integrátor korai bevonása segíthet elkerülni drága rendszerbe való befektetést is, amely végül még igényeinek sem felel meg.

Tévhit: Megoldom egy saját magam által barkácsolt AV rendszerrel

Tény: Egy integrált AV rendszer telepítése többet igényel annál, mint hogy kiválasztasz néhány eszközt és csatlakoztatod azokat. Olyan eszközökre van szükség, amelyek együttesen működnek, mindenki számára intuitívak és könnyen használhatóak. „Sok vállalat alábecsüli az egyes projektekbe fektetett munka mennyiségét. Lehet, hogy látják a végeredményt, és azt feltételezik, hogy ők is könnyedén el tudják érni ugyanezt, kevés előrelátás és tervezés mellett. De az igazság az, hogy a legtöbb AV integrációs projekt már a kezdetektől fogva rendkívül összetett” – mondta Robby Turner, a PSNI leányvállalatának, a Data Projections-nek ügyvezető alelnöke.

Integrátor nélkül szembe kell nézni olyan kockázatokkal, hogy túl keveset költesz az AV eszközökre, vagy nem megfelelő hardvert választasz, melynek eredményeképp olyan rendszered lesz, amely nem felel meg az igényeidnek. Ahogy fejlődnek és egyre általánosabbá válnak az olyan technológiák, mint a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság és az automatizált folyamatok, egyre fontosabbá válik egy integrációs szakértővel együttműködni, aki érti a technológiai trendeket és minőségi szabványokat.

Tévhit: Az AV-s szakemberek nem értik az IT világát

Tény: Az AV integrátorok előre látták az AV és az IT összeolvadását, így most, hogy ez valóban megtörténik, tudják, mit kell tenni. Manapság a legtöbb AV rendszerintegrátor elég szakértelemmel rendelkezik az IT-infrastruktúrákhoz is. Ezen felül minden integrátornak van kapcsolata további szakértőkkel, mint például az AV eszközöket gyártó cégeket és IT integrátorokat, így könnyen megértik és tudják kezelni is az ügyfelek hálózati igényeit és aggályait.

Tévhit: Az AV rendszerintegrátorok nem értik a vállalatomat

Tény: Az AV integrátorok minden iparágban dolgoznak és szeretnék megérteni a vállalati célokat és célkitűzéseket. Egy jó integrátor azzal kezdi, hogy megkérdezi, hogy az adott vállalat milyen technológiát használ jelenleg, mit szeret és mit nem szeret benne, és milyen problémákat szeretne megoldani egy új vagy korszerűsített megoldással. Az integrátor felismeri, hogy hogyan szeretnék kihasználni a teret, ki fogja használni a rendszert, és hány embert kell betanítani a működtetéséhez. Megkérdezik a költségvetést és megbizonyosodnak arról, hogy az ügyfél tudja milyen értéket fog kapni ezért cserébe. Ha egy integrátor első dolga, hogy terméket kezd el ajánlani, akkor az nem a megfelelő integrátor.

Tévhit: Túl nagyok vagyunk ahhoz, hogy egy helyi AV rendszerintegrátor támogasson minket

Tény: Az AV integrátorok világszerte működő szövetsége (PSNI) még egy kis, helyi integrátort is egy nagy, globális szolgáltatóvá tesz. A PSNI hálózat tagjai felhasználhatják más integrátorok tapasztalatát és szakértelmét, ami azt jelenti, hogy megkap egy proaktív, gyakorlatias, tájékozott támogatást, függetlenül attól, hogy mekkora a vállalat vagy hol található. Hazánkban kizárólag az AV Spring tagja a PSNI globális AV szövetségnek.

Épp most találtál egy minősített AV rendszerintegrátort!

Bármilyen méretű vállalkozásról vagy projektről legyen szó, egy AV integrátor a megfelelő szakértő, aki a megfelelő megoldást tudja biztosítani az általad kívánt áron. Lépj kapcsolatba velünk még ma!