Skip to main content

Az elmúlt néhány év vagy évtized információs forradalma szinte érintetlenül hagyta az építőipart és a nagy ingatlanokat, miközben az épületeknek magasabb környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelniük, kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az emberek egészségére, a rugalmas és gyorsan változó munkakörülményekre, illetve az épületek költséghatékonyságára. Emellett a munkahelyek márkaépítése elengedhetetlen a tehetséges munkaerő vonzásához és megtartásához. A bGrid intelligens megoldásokat kínál az épületüzemeltetés terén, beleértve a szenzorokat, az adatalapú prediktív vezérlést és az IoT technológiát, melyek optimalizálják az energiafelhasználást és javítják a belső környezet hatékonyságát, valamint riportálhatóvá teszik a változásokat.

A szenzorok által gyűjtött adatok egy felhős adattárházba kerülnek, ahol a gyártó futtat rajtuk a szoftveres háttérhez tartozó analíziseket, amelyek eredményét a rendelkezésünkre bocsátja, de ettől függetlenül saját elemzéseket is készíthetünk. A bGrid API-n keresztül elérhető biztonságos adatközpontja lehetővé teszi az adatok megosztását bármely alkalmazással. A könnyen csatlakoztatható és integrálható multiszenzorokkal mindent érzékelhetünk és a szenzorok által begyűjtött adatok alapján vezérelhetünk.

A bGrid szenzorai mozgást, teremfoglaltságot, hőmérsékletet, páratartalmat, fény- és hangintenzitást képesek érzékelni, illetve az emberek számát és eCO2-t, melyeket mesterséges intelligencia és becslés segítségével lehet összegyűjteni. A CO2 és TVOC (szervesanyag-tartalom) szintek mérése opcionálisan elérhető. A szenzorok iBeacon funkcionalitást is betöltenek, amellyel mind az eszközök követése, mind a beltéri navigációs szolgáltatás is megvalósítható. A szenzorokkal teljeskörűen DALI protokollon keresztül vezérelhető a világítás, a BMS integráción, vagy a bGrid Smart Controlleren keresztül pedig a terem további rendszerei. Elérhető az okos és egyéni hőmérsékletszabályozás, vezérelhető az árnyékolás, amelyet egy mobiltelefonos, szabadon letölthető applikáció is támogat.

A szoftveres háttér része a bInformed, egy PowerBI alapokon nyugvó, széles körű riporting rendszer is. A beépített riportokon keresztül egyszerűen tudjuk azonosítani a különböző szobák/terek kihasználtságát és ezek javítási lehetőségeit. Az azonosított kritikus problémákat kulcs teljesítménymutatókkal és benchmarkinggal, negyedéves riportokkal tudjuk bemutatni, amelyek alapján intézkedéseket és fejlesztéseket határozunk meg. A bGrid fő célja a fenntarthatóság és költséghatékonyság optimalizálása a szenzorok által mért adatok segítségével. Ezért is támogatja a különböző épület-tanúsítványok megszerzését.

A bGrid szoftveres platformja moduláris licencelési struktúrával rendelkezik. A standard csomag, a bSupported magába foglalja a rendszerfelügyeletet és -kezelést, szoftver- és biztonságtechnikai karbantartást, illetve az ügyfélszolgálatot. A bSmart csomag lehetőséget biztosít a bGrid valós idejű API-jának használatára, amellyel irányíthatja a világítást és klímát. A mesterséges intelligencia által előre jelzett és becsült adatok megtekintők, elérhető az adattó, illetve a webfelület valós idejű adatokkal és irányítással is rendelkezik. A bBright szolgáltatáson belül különböző elemzések találhatók a teremkihasználtságról, kényelmi és egészségügyi információkról. A bGrid integráció az Office365-tel terem és asztal keresést/foglalást, világítás- és kényelmi irányítást tesz lehetővé. Továbbá a fűtés, szellőztetés, légkondicionáló mesterséges intelligenciával való validálása és optimalizálása, amely teljesen automatizáltan működik és 20-40% energiamegtakarítást eredményezhet. Ezen csomagokon túl a bGrid partneralkalmazásai több mint 50 harmadik féllel kínálnak integrált alkalmazást bérlőknek, felhasználóknak, tulajdonosoknak és létesítménykezelőknek.

Az AV Spring bemutatótermében lehetőség nyílt a Tech Week alkalmával a bGrid technológia megtekintésére és tesztelésére. Azonban nem maradtatok le semmiről, hiszen ez egy állandó rendszer az irodánkban, ami előre egyeztett időpontban megtekinthető. Keressetek minket és örömmel bemutatjuk a rendszert!