Skip to main content

A 2023-as Tech Week-en a résztvevők számára bemutattuk az audiovizuális piac legújabb fejlesztéseit és trendjeit. Az esemény fő célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen az érdeklődőknek a legfrissebb technológiai megoldások közelebbről való megismerésére és kipróbálására. A kiállítók széles választéka garantálta, hogy mindenki megtalálja számára érdekes és aktuális technológiát.

Az Arthur Holm bemutató autója különlegességként emelkedett ki, melyet egyenesen Spanyolországból hoztak a rendezvényre. A látogatók az autó belsejében tesztelhették a legújabb motoros kijelzőket, mikrofonokat, hangszórókat és kamerákat, melyek egyszerre praktikusak és esztétikusak.

A Biamp hang- és videokonferencia rendszere hatékony működését a résztvevők élőben tapasztalhatták meg, hiszen legnagyobb tárgyalótermünk a megoldásaikkal van felszerelve. Ez segíti a távoli munkavégzést és a csapatok közötti hatékony kommunikációt.

A bGrid az épületüzemeltetés terén intelligens megoldásokat kínál, beleértve szenzorokat és IoT technológiát, melyek optimalizálják az energiafelhasználást és javítják a belső környezet hatékonyságát.

Az AV tervezés terén új szintet képviselt a BuildEXT bemutató szobája, ahol a látogatók a virtuális valóság segítségével betekintést nyerhettek a BIM alapú tervezésbe.

Az Epson egy igazi látványossággal rukkolt elő: egy 20 000 lumen fényerejű projektorral, mely ideális rendezvények és előadások számára. Sőt, a projektorral még egy fényfestést is megcsodálhattak az érdeklődők.

A Lightware bemutatta legújabb eszközeit a jeldisztribúció terén, szemléltetve, hogyan lehet optimalizálni a jelátvitelt és a képhordozást a legkorszerűbb technológiával.

A látogatók megismerhették a modern oktatási technológiákat is. A Panopto videótartalommenedzsment rendszere lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rögzítsék előadásaikat és hatékonyan kezeljék azokat. Az előadások a rendszerben tárolódnak, az előadó prezentációja pedig közvetlenül megjelenik a felvétel mellett, ahol a szókeresési funkció is elérhető. Emellett saját K+F projektünk keretében bemutattuk az automatizált oktatótermi felvevő rendszerünk prototípusát is.

A rendezvényen kiállítottuk a Samsung újdonságait is, melyek között megtalálható volt a Digital Signage megoldás, mely dinamikus tartalom megjelenítését teszi lehetővé. Továbbá a Smart Signage Kiosk, mely modern és interaktív élményt nyújt, illetve ideális információs és értékesítési pontok számára.

A Sony teljes termékpalettáját elhozta a kijelzőktől kezdve, audio és hangrendszereken át egészen a kristálytiszta képminőséget biztosító és nagy felbontással rendelkező Crystal LED faláig. Bemutatásra került az AI-alapú tracking kamerájuk is, mely kiválóan alkalmazható az oktatásban. Előnye, hogy rendkívül precíz és automatizált követési funkcióval rendelkezik, így optimalizálva a videofelvételek minőségét.

Az Unilumin a Tech Week-en prezentálta az UMini sorozat legfrissebb tagját, a forradalmian új UMiniIII-at. Az UMiniIII már mikro LED technológiával készült, kompakt méretei miatt rendkívül sokoldalúan alkalmazható és kiemelt figyelmet fordítottak a LED fal hatékony hűtésére is.

A Vecos okosszekrényei növelik az irodai hatékonyságot és rugalmasságot, hiszen egy alkalmazás segítségével előre foglalhatók és lemondhatók a szekrények bármilyen felhasználásra is van szükség.

A VuWall vezérlőtermi megoldásai magas szintű konfigurációs és vezérlési lehetőségeket kínálnak, ideálisak olyan környezetekben, ahol a multimédia tartalom megjelenítése és kezelése kiemelt fontosságú, például irányítóközpontokban és 24/7 üzemelő vezérlőtermekben.

Összességében a Tech Week nem csupán egy egyszerű bemutató volt, hanem egy élőben kipróbálható, tesztelhető interaktív élmény a résztvevőknek. A 2023-as Tech Week fantasztikus hangulatban telt, és pár év kihagyás után minden várakozásunkat felülmúlta. Nagy örömmel fogadtuk a sok pozitív visszajelzést mind a látogatók, mind a kiállítók részéről. Bízunk benne, hogy 2024-ben ismét csatlakoztok hozzánk, ahol még több újdonsággal találkozhattok!

Reméljük, hogy hasznosnak találtátok ezt a rövid összefoglalót a Tech Week-en bemutatott technológiákról. A következő hónapokban minden kiállítóról és megoldásról külön bejegyzést készítünk, így kaphattok egy még részletesebb betekintést. Kövessetek minket a közösségi médiában, ahol az új cikkek megjelenéséről elsőként értesülhettek!